Samsung, teknoloji dünyasında akıllı telefonlar ve giyilebilir cihazlarla tanınmasına rağmen, bellekler ve depolama çipleri alanında da önemli bir yere sahiptir. Güney Kore merkezli firma şimdi de 60 TB kapasiteli bir SSD tanıtarak depolama teknolojilerindeki yeniliklerini sürdürdüğünü gösterdi. Ayrıca yeni geliştirilen kontrol sistemleri sayesinde gelecekte 120 TB kapasiteli SSD’lerin de üretilebileceğini belirtti.

120 TB’lık Yeni SSD Modeli Yakında Piyasada

Samsung'dan Dev Kapasiteli 60 TB SSD

Samsung’un daha önce piyasaya sürdüğü en yüksek kapasiteli SSD’ler 32 TB’a kadar çıkabiliyordu. Ancak şimdi 61,44 TB kapasiteli PM1743 modeli ile Solidgm ve Western Digital gibi diğer firmalarla rekabet edecek seviyeye ulaştı. Bu firmalar da genellikle kurumsal müşterilere hizmet vermektedir.

Samsung’un PM1743 modeli, 176 katmanlı 7. nesil V-NAND QLC bellek ve gelişmiş bir kontrolcü kullanıyor. Bu SSD, 7,2 GB/saniye okuma ve saniyede 2,0 GB yazma hızlarına ulaşabiliyor. Ayrıca 1,6 milyon rastgele okuma ve 110 bin rastgele IOPS kapasitesine sahip. Ürün yoğun kullanımda bile 5 yıl boyunca günlük 0,26 yazma işlemine dayanıklı olduğunu kanıtladı.

Yeni SSD’nin sunucularda kullanımı için U.2 ve PCIe 4.0 x4 formları mevcut. Ayrıca daha yüksek yoğunluklu makineler için PCIe 5.0 x4 arayüzüne de sahip. Şu an için SSD’nin fiyatı ve elektrik tüketimi hakkında ise henüz bir bilgi verilmedi.

Paylaş:
Yorum Yap