Xbox, oyun dünyasında devrim yaratan bir adım atmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar yalnızca Xbox Game Pass abonelerinin erişebildiği bulut tabanlı oyun hizmeti Xbox Cloud Gaming önemli bir genişleme yaşayacak. The Verge’den Tom Warren’ın raporuna göre Microsoft bu yenilikle kullanıcıların satın aldıkları her oyunu bulut üzerinden oynayabilmesine olanak sağlayacak. Bu değişiklik yalnızca abonelik servisiyle sınırlı olmayan, daha geniş bir kütüphaneye erişimi mümkün kılacak.

Bütün Oyunlar Dahil Edilmeyebilir

Xbox Cloud Gaming Genişliyor: Tüm Oyunlar Bulutta

Microsoft bu özelliği geliştirmek için uzun zamandır çalışmalar yürütmekteydi. Aslında bu özellik 2020’de tanıtılacaktı; fakat altyapının hazırlanması sırasında karşılaşılan bazı zorluklar nedeniyle ertelemek zorunda kalmışlardı. Şimdi ise tüm bu çabaların meyvesini toplamak üzere. Microsoft kasım ayında Xbox Insiders kullanıcıları ile bu özelliği test etmeye başlayacak. Testlerin başarılı geçmesi halinde Xbox Cloud Gaming’in sunulduğu bölgelerde bu özellik aktif hale gelecek.

Ne var ki bu genişleme her oyunu kapsamayabilir. Lisans ve anlaşma sorunları nedeniyle bazı oyunların bulut hizmetine dahil edilmemesi olası. Hangi oyunların bu durumdan etkileneceği ise henüz belirsiz.

Bu yenilik özellikle pandemi döneminde evden çalışma ve eğlence ihtiyaçlarını çeşitlendiren kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Ancak Türkiye’de Xbox Cloud Gaming hizmetinin henüz sunulmamış olması Türk oyuncuları bu yenilikten mahrum bırakıyor. Umarız Microsoft bu hizmeti en kısa sürede ülkemizde de aktif hale getirir.

Kaynak:  iddiaya

Paylaş:
Yorum Yap