Dünya sağlık sektöründe bir devrim niteliğindeki Agent Hospital yapay zekâ teknolojisinin sınırlarını zorlayarak tamamen otomatik bir yapıda hizmet veriyor. Bu hastane dünyanın ilk tamamen yapay zekâ ile yönetilen hastanesi olma özelliğini taşıyor. Agent Hospital’da herhangi bir fiziksel bina bulunmuyor; tüm hizmetler dijital ortamda robot doktorlar ve otonom sistemler aracılığıyla sağlanıyor.

Hastanenin günlük tedavi kapasitesi 3 bin hasta ile sınırlıyken gelecekte bu sayının günde 10 bin hastaya çıkarılması planlanıyor. Bu, insan doktorların ortalama iki yılda tedavi ettiği hasta sayısına eşdeğer bir rakam. Agent Hospital’daki 14 yapay zekâ doktoru ve 4 sanal hemşire, Tsinghua Üniversitesi’nin yapay zekâ araştırmacıları tarafından geliştirildi ve büyük dil modeli (LLM) ile donatıldı. Bu yapay zekâlar teşhis ve tedavi süreçlerini son derece hızlı ve etkili bir şekilde yönetiyor.

Hastane Sadece Hasta Tedavi Etmekle Kalmayıp Eğitim de Veriyor

Yapay Zekâ Kontrollü İlk Hastane: Agent Hospital

Yapay zekâ doktorları tedavi süreçlerini yönetmenin yanı sıra hastaların tedavi geçmişini analiz ederek uygun tedavi planları oluşturuyor. Ayrıca ABD Tıp Lisansı Sınavı soruları baz alınarak yapılan testlerde %93,06 başarı oranı gösterdi. Bu teknoloji sadece hastaları tedavi etmekle kalmıyor, aynı zamanda tıp öğrencilerine de eğitim veriyor. Gerçek hastalar yerine sanal hastalar üzerinde çalışarak, tıp öğrencilerinin yanlış tedavi uygulama veya zarar verme gibi endişelerini ortadan kaldırıyor.

Yapay Zeka Gerçek Doktorların Yerine Geçemeyecek

Yapay Zekâ Kontrollü İlk Hastane: Agent Hospital

Agent Hospital gelecekteki pandemiler gibi olası sağlık krizlerini tahmin etme kapasitesine de sahip. Yapay zekâ doktorları, toplanan verileri analiz ederek gelecekteki sağlık sorunlarını öngörebiliyor ve bu sayede olası etkileri azaltma şansı sunuyor. Ancak bu teknolojik ilerlemelere rağmen, gerçek doktorların yerini tam olarak alamayacağı; şefkat, sıcaklık ve duygu gibi insani özelliklerin önemini koruduğu vurgulanıyor. Her hasta benzersiz olduğundan, yapay zekâ tarafından sunulan bilgilerin gerçek doktorlar tarafından değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor. Yapay zekâ ve insan iş birliğinin devam etmesi bu yeni dönemde başarıya ulaşmanın anahtarı olarak görülüyor.

Kaynak:  AA , The Doctor Preneur Academy

Paylaş:
Yorum Yap