Uygun fiyatlı telefon pazarında önemli bir yere sahip olan realme, 13 Pro ve 13 Pro+ modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Özellikle 13 Pro+ modeli Çin’de TENAA sertifikasyon sitesinde görünmesiyle teknoloji dünyasında heyecan yarattı. Yeni model önceki modellerden farklı olarak arka tarafında üçlü kamera kurulumunu barındıran yuvarlak bir ada tasarımına sahip olacak. Ayrıca 6,7 inçlik 1080×2412 çözünürlüklü bir OLED ekranla gelecek ve cihazın boyutları 161,3 x 73,9 x 8,2 mm, ağırlığı ise 190 gram olacak.

realme 13 Pro+ Özellikleri Nelerdir?

realme 13 Pro+ Özellikleri ve Beklenen Çıkış Tarihi

Cihazın işlemcisine dair bilgiler de dikkat çekici. Daha önce Snapdragon 7s Gen 3 ile geleceği öngörülen cihaz için TENAA listelemesinde Snapdragon 7s Gen 2 kullanılacağı belirtilmiş. Ancak bu durumun Çin pazarına özgü olup olmadığı ve diğer pazarlarda kullanılacak işlemci hakkında net bilgiler henüz mevcut değil. Bellek kapasitesi olarak 6, 8, 12, ve 16 GB RAM seçenekleri, depolama kapasitesi olarak ise 128 GB’dan başlayıp 1 TB’a kadar çıkan seçenekler sunulacak.

Kamera özelliklerine gelince, yapay zeka destekli kamera sistemi, 50 MP ana sensör, 8 MP ikinci sensör ve yine 50 MP’lik üçüncü bir sensör içerecek. Ön tarafta ise 32 MP’lik bir selfie kamerası bulunacak. Ana kamera sensörü olarak Sony Lytia LYT-701 kullanılacağı söyleniyor. Ayrıca 80W hızlı şarj destekli 5050 mAh kapasiteli bir batarya cihazın öne çıkan diğer özellikleri arasında.

Bu özelliklerle birlikte realme 13 Pro+ sektördeki rekabeti artıracak gibi görünüyor. Resmi çıkış tarihi henüz açıklanmamış olsa da bu ayın sonlarına doğru Çin’de tanıtılması bekleniyor. Daha sonra küresel pazarlara da sürülmesi muhtemel.

Paylaş:
Yorum Yap