Rockstar Games tarafından geliştirilen ve 10 yılı aşkın süredir piyasadaki yerini koruyan GTA 5 tarihin en çok satan oyunları arasında yer alıyor. Oyun şimdiye kadar 200 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Ancak bu başarısına rağmen GTA 5 için hiçbir zaman hikâye odaklı bir ek paket (DLC) piyasaya sürülmedi. Bugün ortaya çıkan bilgiler iptal edilen Trevor odaklı DLC hakkında bazı detaylar verdi.

GTA Online’ın Üstün Başarısı Sebebiyle İptal Edilen Trevor Temalı DLC

GTA 5'in İptal Edilen Trevor Odaklı DLC'si

Eski Rockstar geliştiricisi Joseph Rubino ile yapılan bir röportajda, Trevor karakterine odaklanan bir DLC üzerinde çalışıldığını fakat bu projenin hiç tamamlanmadığını belirtti. Rubino’ya göre bu DLC’nin iptal edilme sebebi GTA Online‘ın beklenenden çok daha başarılı olması ve büyük miktarda gelir getirmesi oldu. Rubino, ‘GTA Online piyasaya sürüldüğünde o kadar büyük bir gelir kaynağı haline geldi ki, başka bir DLC’nin bu başarı ile rekabet etmesi düşünülemezdi’ dedi.

Rubino iptal edilen DLC hakkında daha fazla bilgi verdi ve DLC’nin geliştirme sürecinin yarısında rafa kaldırıldığını açıkladı. Trevor’ın bir tür gizli ajan rolünde olacağı bu hikâye odaklı paket maalesef gün yüzüne çıkmadı. Ancak DLC’nin iptal edilmesine rağmen planlanan bazı özelliklerin GTA Online‘a dahil edildiğini belirtti. Rubino her iki projeyi de geliştirebilecek kapasitede olduklarını fakat bu kararın iş dünyasında alınan stratejik bir karar olduğunu ifade etti. Olayı biraz olsun üzücü bulduğunu da ekledi.

Sonuç olarak GTA 5‘in başarısı ve GTA Online‘ın getirdiği finansal avantajlar başka bir potansiyel başarılı projenin sonunu getirdi. Bu, oyun dünyasında alınan zor kararların ve stratejilerin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Paylaş:
Yorum Yap