Popüler müzik ve podcast dinleme platformu Spotify kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için önemli bir adım attı. Platform artık kullanıcıların podcast içeriklerinde yorum yapmalarına olanak tanıyan yeni bir özelliği devreye aldı. Bu özellik içeriklerle daha etkileşimli bir ilişki kurma imkanı sunarken, içerik oluşturuculara da yorumları yönetme gücü veriyor.

İçerik üreticileri yorumları beğenebilir, cevaplayabilir

Spotify'da Podcastlere Artık Yorum Yapabileceksiniz

İçerik sahipleri gelen yorumlara cevap verebilir, beğenebilir ve sayfalarında hangi yorumların görüneceğine karar verebilirler. Bu, içerik oluşturucularının topluluklarını daha etkin bir şekilde yönetmelerine ve dinleyici bağlılığını artırmalarına yardımcı olacak bir gelişme olarak görülüyor.

Spotify’ın bu yeni adımı özellikle YouTube ile olan rekabetini kızıştırmayı hedefliyor. Platform daha önce video podcast testleri yapmış ve geniş çapta bir lansman gerçekleştirmişti. Şu anda 250 binden fazla video podcast içeriğine ev sahipliği yapan Spotify, yorumlar özelliği ile kullanıcıların podcast içeriklerine olan bağlılıklarını daha da artırmayı amaçlıyor.

Şirket bu türden etkileşimlerin kullanıcıların içerikleri tekrar değerlendirme olasılıklarını dört kat artırdığını belirtiyor. Yeni özellik önümüzdeki ay tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale gelecek. Bu aksiyonlar Spotify’ın içerik üreticileri ve dinleyicileri için sürekli olarak daha iyi alternatifler sunma çabasının bir parçası olarak değerlendirilebilir.

Paylaş:
Yorum Yap